Veggie är helt rätt på alla möjliga sätt!

Vegetarisk mat

Att det blir alltfler som väljer vegetarisk eller vegansk kost är inte så konstigt när man tar sig en titt på utvecklingen. Dels så finns det idag ett enormt stort utbud av mat i mataffärerna då det blivit alltmer fokus på frukt och grönt, baljväxter och massor av annat! Man kan utan tvekan få ihop en vegansk måltid bara av att handla i en mindre mataffär och det hade varit betydligt svårare för ett par år sedan.

Det är inte bra för klimatet, utan det är även bra för kropp och själ och sedan är det såklart också kul att man kan göra så mycket vacker färgstark mat när man skippar den sedvanliga köttbiten på tallriken. Det som är så bra med vegetarisk eller vegansk mat är att man får tänka till det ett varv extra eftersom måltiden inte utgår från vilket kött man ska äta, utan det är helt andra livsmedel att ta hänsyn till när man komponerar maträtter.

Att vi kan hitta bra valmöjligheter av både vegetarisk och vegansk mat på många restauranger idag gör att det är ännu lättare att välja att skippa köttet, eftersom det innebär att man både kan laga det själv och beställa in det när man äter ute. Veggietrenden är helt enkelt här för att stanna och som rubriken skvallrar om så är detta en trend som är här för att stanna!

Vegetarisk mat