Kom i form extra snabbt med en viktväst!

Enkel viktnedgång med en viktväst!

Det är helt ok att älska mat och äta mycket av det goda. Men något som inte är ok enligt oss är att vara otränad och överviktig! Det pratas mycket om att man ska älska sig som man är, och det är ju sant. Men det är inget ”naturligt” med att vara överviktig. Det är ohälsosamt, oattraktivt och ansvarslöst!

Om vi ska prata pengar så är övervikt och dess följdsjukdomar en av de största belastningarna för det svenska sjukvårdssystemet. Det i sin tur drabbar ju oss skattebetalare. Det handlar inte heller bara om fysiska sjukdomar, utan även psykiska som kommer av att vara ”fet”.

Detta blev en lång utläggning av vår ståndpunkt EMOT samhällets konstiga försvar av överviktiga personer. Jag förstår att folk kan ta illa upp, men varför inte vara ärlig och tala klarspråk? Det extremt positiva är ju dock att det är ett problem som löses ENKELT. Det räcker med vanlig hederlig träning, men vi ska förklara hur just en viktväst kan hjälpa dig att nå dina mål extra snabbt!

Enkel viktnedgång med en viktväst!

Kom i form med en viktväst

Jag tror de flesta ”vet” hur man kommer i form. Definitionen på ”form” kan självklart variera, för en bodybuilder är det mycket muskler och för en löpare är det bra tid på milen. Men det vi främst menar är att ”inte vara överviktig” och till viss del även ha bra kondition allmänt.

Och som sagt vet de flesta nog olika sätt för att uppnå detta. Man kan ge sig ut och jogga, cykla eller gå till gymmet. För att bara nämna några saker. Men med hjälp av en viktväst kan man uppå detta extra snabbt och lätt och med mindre tillgång till redskap och anläggningar.

Hur då? Jo, har du en viktväst på dig när du är ute och joggar kommer det att bli högre belastning. Det gör att du förbränner mer kalorier, vilket i sin tur leder till en snabbare viktnedgång. Tack vare den högre belastningen kommer du även att bygga kondition snabbare, självklart är det bra att variera. Dock ska man ta det lite lugnt vid just löpning, några kilo i västen räcker de första gångerna. Något som är lite mer skonsamt är promenader, eller bara att ha på sig västen i vardagen (beror såklart på vad man gör, inte alltid det fungerar).

Men en viktväst är kanske allra bäst som en extravikt vid kroppsviktsträning. Ofta blir kroppsviktsträning (armhävningar, dips, chins, etc.) snabbt för lätt och du bygger knappt muskler. Du behöver då ta dig till ett gym för att nå en högre nivå med alla redskap och fria vikter. Men med en viktväst (speciellt en väst med justerbara vikter) kan du ”undvika” gymmet väldigt länge. Lastar du på viktvästen med massa vikter kan till exempel armhävningar vara en utmärkt övning för att bygga stora bröstmuskler.

Så var inte lata och tappa formen i sommar! Det finns hjälp och redskap mot detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *