Ändra matvanor snabbt!

Det är ytterst sällsynt att man är omedveten om sina dåliga val i vardagen, vare sig det handlar om kost, träning, umgängeskrets, intag av alkohol eller något annat. Med detta sagt så kan man ta det steget vidare och tala om hur vi snabbt och smidigt kan ändra våra matvanor. Varför börja i den ände, kanske du undrar? För att det är ett väldigt bra sätt att kicka igång hela ”förvandlingen” från att vara soffpotatis till att bli friskare och fräschare!

När man ändrar sina matvanor till det bättre så kommer man både att må bättre och bli slankare. Det är inte så svårt som det låter, utan man kan börja försiktigt med att ”smyga” in nya och nyttiga livsmedel i vardagskosten. Man behöver inte rensa ut hela hemmet på socker och andra dåligheter, utan man kan börja med att byta ut sin fruktyoghurt mot vanlig naturell yoghurt, det vita brödet mot mörkt bröd (eller inget bröd alls), chipsen mot nötter och så vidare. Detta är inga nyheter, utan detta har ni hört förr, så nu handlar det bara om att hitta kraften att sätta igång med förvandlingen!

Att ändra sina matvanor snabbt ska också fungera som så att man ska kunna hålla sig kvar i detta nya liv och för att man ska kunna göra det så krävs det att man inte ställer alltför höga krav på sig själv. Det är bättre att ta det försiktigt och uppnå sina mål än att ta i för mycket och bli besviken på sig själv för att man misslyckas, så tänk på det!